Tento človek získal zamestnanie snov, pracuje ako profesionálny kritik marihuany

timthumb

 

Pred pár mesiacmi sa americký štát Colorado stal jedným z prvých, ktoré povolili legálny predaj marihuany. Samozrejme, aj ten má niekoľko háčikov, drogu si môžu zakúpiť iba občania starší ako 21 rokov a jej následný vývoz do iných štátov je zakázaný.

Po zlegalizovaní marihuany sa v meste Denver začali rozrastať pracovné ponuky spojené s pestovaním, spracovaním a predajom drogy, ale iba jeden občan si môže každý deň gratulovať za zrejme jedno z najlepších zamestnaní na svete. Chlapík menom Jake Browne má 31 rokov a živí sa ako profesionálny kritik marihuany. Medzi jeho ďalšie zamestnania patrí napríklad zabávač, producent a zakladateľ spoločnosti, ktorá obyvateľom Colorada poskytuje možnosť zakúpiť si produkty z konope vďaka e-mailovej objednávke. Kritikom marihuany sa stal pred pár mesiacmi, keď sa zamestnal v najstaršom denníku Colorada, The Denver Post. Jeho bežná rutina vyzerá tak, že ráno nasadne na autobus, privezie sa na ulicu Green Court a vstúpi do jednej z mestských lekární, kde si vyberie produkt. Vráti sa domov a tam začína jeho ozajstná práca. Jeho povinnosťou je marihuanu vyfajčiť a popri tom si do počítača dôsledne zapisovať konkrétne účinky, pocity a stavy, ktoré produkt navodzuje.

Jakeova cesta k vysnívanému zamestnaniu nebola vôbec jednoduchá. Najskôr to skúšal ako model, čo mu nevyšlo a tak sa zapísal na technickú univerzitu, z ktorej po pár mesiacoch odišiel. V kariére pokračoval ako čašník a barman, až kým jeden z jeho známych neotváral vlastnú lekáreň a Jakea nezamestnal. Najskôr nepatril k veľkým milovníkom marihuany, ale veľmi sa mu zapáčilo to, ako biznis v lekárni funguje a rýchlo sa z neho stal marketingový manažér. Založil si tiež blog, kde ostatným radil a odpovedal otázky týkajúce sa marihuany a všetkého, čo s ňou súvisí.

Inzerát na pozíciu marihuanového kritika zbadal úplnou náhodou na Facebooku. Rozhodol sa poslať denníku svoje resumé, ale celé to považoval za žart, pokým mu noviny neodpísali s tým, že bol vybraný spomedzi všetkých kandidátov. Za svoj úspech vďačil hlavne bohatej skúsenosti s podobným biznisom, ktorému sa priučil už v lekárni. Každá jeho recenzia sa drží rovnakého postupu. Jake začína s podrobným vizuálnym opisom produktu (či je vlhký, suchý a podobne) a pokračuje s vôňou a chuťou. Neskôr zisťuje, kde bol konkrétny produkt vypestovaný, občas do recenzie pridá popis zvuku, ktorý vydá pri zapaľovaní. Ako však sám dodáva, najdôležitejšou súčasťou práce kritika marihuany je vedieť dokonale opísať, ako sa človek po užití konkrétneho druhu cíti.

Chceli by ste byť na jeho mieste ?

Zdroj: nytimes

Written by Pecka

Ahojte :) „Som maminka na materskej a mám dve krásne detičky. Tento projekt vznikol už dávno a znova sa idem doňho pustiť :) Popri tom vytváram grafiky na tričká, je ich možné zakúpiť na letriko.sk, bastard.cz, mojaprint.sk a fajntričko... Tvorbe sa venujem odmalička a baví ma hlavne vymýšľať a kresliť návrhy na tričká. Moje výtvory vám spríjemnia dník, rozveselia a ešte aj vyčaria úsmevík.“ PeckaArt

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *