SMRTIACE JAZERO v Afrike mení vtáky na soľné sochy!

Jazero Norton je jedným z najúžasnejších jazier na svete. Nachádza sa v severnej Tanzánii. Je tiež známe ako Soľné jazero. Je 3 metre hlboké a teplota vody môže dosahovať až 60 ° C. Má podivnú tmavo červenú farbu hladiny s oranžovými tieňovanými škvrnami. Toto nepriateľské prostredie nepodporuje život okolo jazera.

Lake Norton je len málo obývané organizmami, ktoré v ňom dokážu prežiť, žijú v ňom len tvory ktoré milujú soľ, baktérie a alkalické-ryby, ktoré znesú horúce pramene. Plameniaky túto oblasť používajú ako hniezdisko. Je to jediné miesto, kde sa rozmnožujú. Jazero vytvára silnú eko bariéru proti predátorom, takže plameniaky môžu pokojne obývať jeho malý ostrov.

Známy fotograf Nick Brandt zhotovil niekoľko neuveriteľných fotografií, na ktorých je znázornené okolie jazera. Dôvodom, prečo títo vtáci zomreli, nie je jasné, po ich smrti ostali len slané kamenné plastiky.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

94

flamingoes

lake-natron

lake-natron-red-algae3

maxresdefault

 

Nesting colony of Lesser Flamingo {Phoeniconaias minor} Lake Natron, Tanzania - Lesser flamingoes are threatened in East Africa and Lake Natron (their only breeding site) is now under threat from industrial pollution from Soda ash plant

Až ma mrazí na chrbte…aj vás ?

Zdroj: turtlehurtled

Written by Pecka

Ahojte :) „Som maminka na materskej a mám dve krásne detičky. Tento projekt vznikol už dávno a znova sa idem doňho pustiť :) Popri tom vytváram grafiky na tričká, je ich možné zakúpiť na letriko.sk, bastard.cz, mojaprint.sk a fajntričko... Tvorbe sa venujem odmalička a baví ma hlavne vymýšľať a kresliť návrhy na tričká. Moje výtvory vám spríjemnia dník, rozveselia a ešte aj vyčaria úsmevík.“ PeckaArt

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *