Potrebujete rýchle riešenie problému alebo situácie?

Buďte úprimní, bez ohľadu na to, ako kreatívny a originálny ste, len ťažko môžete súperiť s kolektívnou inteligenciou tímu nadšených podnikateľov, ako ste vy. To je dôvod prečo, prečo je dobrý nápad usporiadať BRAINSTORMING. Ak ide o niečo dôležité, treba zapojiť váš najbližší okruh spolupracovníkov. Či už je to reklamná kampaň pre spustenie prevádzky, alebo riešenie problému v poslednej chvíli.

Aby vám to vyšlo mali by ste dodržiavať niekoľko osvedčených pravidiel, ktoré vám ponúkame.

Ak chcete zo stretnutia vyťažiť čo najviac produktivity, držte sa našich bodov a úspech vám čoskoro zaklope na dvere.

 

brainstorming innovationleadershipforum.org

 

Určiť si svoj cieľ – víziu

Môže to znieť jednoducho, ale je to veľmi dôležité. Všetci účastníci brainstormingu by mali mať jasnú predstavu, čo sa bude na stretnutí preberať. Ako napríklad: Názov nového produktu, alebo Ako vylepšiť propagáciu vašej firmy.

Môže sa realizovať aj krátka beseda o probléme, alebo krátka “mozgová rozcvička”- netradičné riešenie nejakého miniproblému, napr. ako by sa dal inak využiť otvarák na pivové fľaše.

 

cielnoticias.universia.net.co

 

Nastavenie malých dosiahnuteľných cieľov

Je podstatné, aby brainstorming obsahoval určitý poriadok niekoľkých malých dosiahnuteľných cieľov. Nastavenie limitu na počet návrhov je skvelá vec. Ale nezabudnite zapisovať každučký vymyslený nápad, bez ohľadu na to ako bizarne vám to na prvý krát znie. Možno práve ten na konci sedenia uspeje.

male cielechampiondelavente.ca

 

Vytvorenie uvoľňujúceho a zábavného prostredia

Pondelok ráno asi nebude ten správny čas na usporiadanie stretnutia. K tomu, aby sa myšlienky ľahko rozbehli bude pre váš tím potrebná uvoľňujúca atmosféra a dobrá nálada. Na začiatok sa môže pustiť motivačná hudba alebo video, ktoré prinútia tím rozmýšľať o danom probléme. Alebo prípadne vylepšené osvetlenie v miestnosti. Pohodlie prosperuje vašej tvorbe ideí.

31823189_Mwww.teamlewis.com

 

Použitie bielej tabule

Grafické znázornenie myšlienok je veľmi dôležité, pretože vám pomôže lepšie si predstaviť to, čo chcete povedať. Samozrejme, že nie všetci vedia kresliť, ale určite to každý zvládne.

www.trentu.ca

 

Vyberte si nápad s logickým záverom

Príspevok, ktorý mohol na prvý pohľad vyzerať ako nepoužiteľný, môže neskôr získať cenu myšlienky dňa. Preto každému príspevku treba venovať pozornosť, priradiť alebo vylúčiť možnosti. Môže sa stať, že pôvodný koncept nebol najlepší, ale pri jeho bližšom preskúmaní nie je čo stratiť, iba získať.

brainstorm_600x400www.brooksbell.com

 

Rešpektujte keď niekto “prevezme reč”

Keď už prebieha debata, dbajte na to, aby ste neskákali do reči, nie je to fér voči vašim kolegom. A ani by sa nehodilo rušivé blabotanie medzi sebou a ignorovanie komunikujúcej osoby, mali by ste počúvať toho, kto práve rozpráva. Môže sa stať, že stratíte cennú informáciu, z ktorej môže vzniknúť nová idea.

 

 

Extra tip

Ak je to možné, dostať sa von z kancelárie! Vaše zvyčajné miesto výkonu práce nepomôže myslieť “mimo krabice”. Choďte vonku s notebookom a uvidíte, čo sa stane?

valsanfordgroup.com

Už máte za sebou svoj prvý brainstorming? 🙂

Zdroj: face-entrepreneurship.eu

Written by Pecka

Ahojte :) „Som maminka na materskej a mám dve krásne detičky. Tento projekt vznikol už dávno a znova sa idem doňho pustiť :) Popri tom vytváram grafiky na tričká, je ich možné zakúpiť na letriko.sk, bastard.cz, mojaprint.sk a fajntričko... Tvorbe sa venujem odmalička a baví ma hlavne vymýšľať a kresliť návrhy na tričká. Moje výtvory vám spríjemnia dník, rozveselia a ešte aj vyčaria úsmevík.“ PeckaArt

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *