8 vecí, ktoré zvýšia vašu produktivitu skoro ráno

Hand under blanket reaching out for alarm clock, shallow depth of field focus on foreground

Je skoro ráno a vám opäť hučí v ušiach známa melódia budíka. Opäť ten istý stereotyp, ten istý kolotoč. Ranné vstávanie zaista nepatrí k obľúbeným chvíľam dňa. Ale čo robiť, ak chcete byť ráno produktívny? Ako si vyvetrať hlavu a dosiahnúť 100%-tný výkon už od skorého rána? My vám ponúkame tipy:

1. Spíte viac ako 7 hodín a vstávajte medzi 5tou a 6tou ráno

Nie, nezbláznili sme sa. Vedeli ste, že kvalitný 7 (a viac) hodinový spánok zvyšuje kreativitu, znižuje stres, pomáha nám sústrediť sa na mítíngoch alebo hodinách v škole? Podľa prieskumu NSF (americké združenie The National Sleep Foundation) je skoré vstávanie navyše pozitívnym činiteľom pre naše zdravie zaručujúce nám dlhší život.

2. Nesledujte sociálne siete a emaily hneď po prebudení

Vedeli ste, že podľa výskumu takmer 80% ľudí vo veku od 18 do 44 rokov strávi sledovaním noviniek vo svojom mobile 15 minút každé ráno. Odborníci sa zhodujú, že tento zlozvyk by sme mali nahradiť napríklad cvičením alebo meditáciou.

woman-bed-smartpho_2882323b

3. Modlitba alebo meditácia

Každodenná modlitba alebo meditácia pomáha k pozitívnemu pohľadu a produktivite už od skorého rána. A pre tých, ktorí sa neradi modlia alebo meditujú máme iný tip: skúste sa len nachvíľu zastaviť, zhlboka dýchať, premýšľať nad aktivitami, ktoré vás môžu v daný deň urobiť šťastnými.

4. Spisovanie denných aktivít

Po tom, ako popremýšľate nad aktivitami dňa je dobré si dané myšlienky zaznačiť aj na papier. Hľadanie zaujímavých krúžkov, prípadne lístkov na nový film v kine alebo predstavenie v divadle vo vás prebúdza nadšenie a energiu, ktorú si môžete udržať počas celého dňa. Nie je nič krajšie, ako sa tešiť od skorého rána na dosiahnutie cieľa, ktorý ste si predsavzali.

good morning notes

5. Cvičenie

Každodenné cvičenie nám pomáha udržať sa vo forme. Nie je tajomstvom, že denné cvičenie (od 20 do 50 minút) prispieva k zlepšeniu fyzickej aktivity a zrýchlenému metabolizmu.

6. Inšpiratívna hudba počas cvičenia

Skúšali ste počas cvičenie počúvať audio knihy? Nielenže sa od rána cítite po cvičení fyzicky aktívnejší, no počúvanie audio kníh alebo meditačnej hudby aj pozitívne prispieva na vašu psychiku.

7. Studená sprcha

Pri pravidelnom cvičení vám studená sprcha zabezpečuje zmeny vášho tela, a to imunitného, lymfatického a tráviaceho systému. To môže tiež zvyšovať šance na chudnutie, keďže o studenej sprche je známe, že zvyšuje váš metabolizmus.

8. Proteín

Potraviny bohaté na bielkoviny nás udržujú “plnými” dlhšie ako ostatné potraviny, pretože trvá dlhšie, kým opustia náš žalúdok. Taktiež proteín udržuje hladinu cukru v krvi stabilnú, čo zabraňuje pocitom hladu. Odborníci sa zhodujú, že proteínový koktail na ráno je skvelou možnosťou pre rýchle raňajky. Jeho príprava netrvá viac ako 5 minút.

protein coctail

Aj vy sa tešíte na zajtrajšie ráno? Pomohli vám naše tipy k produktivite? 🙂

Zdroj: Inc.com, Google.com

Ak sa vám páčil náš výber tipov pre produktívnejšie ráno, zdieľajte ho aj so svojimi kamarátmi. ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *