Zabijak GoPro? Xiaomi Yi 2 oficiálne: 4K za cenu 219 €

Spoločnosť Xiaomi minulý rok prišla do segmentu outdoorových kamier. Ihneď si ju obľúbili milióny ľudí po celom svete. Kamera určená pre nahrávanie športu alebo akejkoľvek akcie vďačila hlavne svojim výborným pomerom ceny a kvality. Prvú generáciu ste si totiž bežne mohli kúpiť za cenu do 80 EUR. Teraz však na trh prichádza jej druhá generácia, ktorá je drahšia, no zároveň lepšia.

yi2-2_1

 

Senzor prekrýva objektív s clonou f/2.8 a zorným poľom až 155 stupňov. Kamere nerobí problém ani časozberné video v časových intervaloch 0,5, 1, 2, 5, 10, 30 alebo 60 sekúnd. Na rozdiel od minuloročného modelu tentokrát nechýba ani2,19-palcový dotykový displej umiestnený na zadnej strane. Vďaka slušnému rozlíšeniu z neho dostanete ostrý obraz. Celý panel totiž ponúka jemnosť až 330 pixelov na palec. Pripraviť sa môžete aj na konektivitu v podobe Wi-Fi, Bluetooth 4.0. Celé zariadenie bude živiť 1 400 mAh batéria, ktorá by mala vystačiť na 2 hodiny nepretržitého natáčania videa.

Xiaomi Yi 2 4k už tak, ako jej názov napovedá, ponúka natáčanie videa v 4K rozlíšení. Obraz bude mať pod palcom 12 Mpx senzor Sony IMX377, ktorý nájdete napríklad v smartfónoch Nexus 5X či Nexus 6P. Práve tieto smartfóny majú vynikajúcu kvalitu obrazu nielen počas dňa, ale aj počas šera či dokonca noci. O spracovanie obrazu sa postará nízkoenergetický čipset Ambarella A9SE95. Kamera zvláda natáčať 4K video rýchlosťou 30 snímok za sekundu, okrem toho ale dokáže natáčať aj v rozlíšení 1080p rýchlosťou až 120 snímok za sekundu.

Aktuálne sa nová verzia Xiaomi Yi dá zakúpiť len v Číne. Do svojej ponuky ju zaradili aj najväčšie obchody, medzi nimi napríklad Everbuying.net. Ten ju v predpredaji ponúka za 219,54 EUR. Cenu však kontrolujte často, je možné, že sa zníži.

 

xiaomiyi2

zdroj:google

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *