15 filmov ktoré ťa zaručene motivujú a vyčaria úsmev na tvári ;)

Je všeobecne známe že filmy rozdeľujeme do kategórií. Niektorý z nás uprednostňujú horory, akčné filmy , sci-fi, thrillery iný zas romantické komédie či dokumenty a historické filmy. No počuli ste už o kategórií filmov, ktorá sa nazýva motivačné filmy?

Každému z nás sa stane, že má z času na čas zlý deň a náladu pod psa a keď už nič iné nezaberá čo je na to lepší liek ako dobrý film. Inšpirujú nás a prebudia v nás rôzne pocity a povzbudia našu dušu. Ak mi neveríte vyberte si z ponuky nasledujúcich pätnástich filmov a sami uvidíte.

 

1. Coach Carter (Kouč Carter)

Ide o skutočný príbeh jedného unikátneho školského basketbalového tímu a vynikajúceho trénera. Zakazuje hráčom zo zlým prospechom vstup na ihrisko a práve toto rozhodnutie trénera vedie k vzbure, kritike ale aj k rešpektu.

 

2. The World’s Fastest Indian (V zajatí rýchlosti)

Je to skutočný príbeh o mužovi, ktorý celý život kráčal po stopách svojho sna – byť najrýchlejší. Burt Munro (Anthony Hopkins) sa snažil 40 rokov opraviť svoj motocykel, s ktorým sa vydal na cesty a vytvoril nový svetový rekord. Tento svetový rekord je doteraz neprekonaný.

 

3. The Straight Story (Príbeh Alvina Straighta)

73-ročný Alvin Straight sa dozvie, že jeho brat, s ktorým už niekoľko rokov neudržiaval kontakt dostal mŕtvicu. Keďže Alvin nemá vodičský preukaz rozhodne sa kúpiť si kosačku na trávnik a rozhodne sa podniknúť nezvyčajné dobrodružstvo. Vydá sa na cestu cez niekoľko štátov. Počas tohto zvláštneho cestovania spozná mnoho nových priateľov a nakoniec sa stretne aj zo svojím bratom.

 

4. Gifted Hands: The Ben Carson Story (Zázračný lekár: Príbeh Bena Carsona)

Ben Carson – polosirota, nadaný študent, človek s veľkým temperamentom. Jeho matka ho podporovala a verila v jeho úspech, nenápadne ho tlačila do nových vecí ktoré následne viedli k veľmi dobrým výsledkom. Vďaka podpore rodiny a talentu na neskôr stal z Bena jeden z najvýznamnejších neurochirurgov v USA.

Nikdy sa nevzdávajte a nasledujte svoje sny aj keď na ceste za úspechom sa ukážu prekážky nevzdávajte to a pokračujte do cieľa. Všetko to úsilie bude stáť za to.

 

5. Everybody’s Fine (Sme v pohode)

Frank, ktorý sa po smrti svojej milovanej manželky rozhodne navštíviť všetky svoje deti, ktoré žijú v rôznych štátoch sa počas tejto cesty o svojej rodine veľa dozvie.

 

6. The Way Way Back (Nezabudnuteľné prázdniny)

Smutný no aj zábavný, ľahký ale aj osviežujúci. Presne takíto môže byť nasledujúci príbeh. Chlapec sa mení na muža, táto fáza života je veľmi dôležitá ale aj zábavná 🙂 Mladý muž, hrdina celého príbehu pracuje vo vodnom zábavnom parku. V novej práci spozná mnoho nových priateľov a práve tí mu pomôžu z problémami dospievania.

 

7. Bend It Like Beckham (Blafuj ako Beckham)

V dnešnej dobe je už normálne, že futbalom sú fascinované aj baby, a 18-ročná Jess nie je výnimkou. No jej rodičia si o jej koníčku myslia niečo úplne iné, im sa totiž nepáči, že dáma si na dvore kope loptu s chlapcami. Vďaka svojej šikovnosti a častému tréningu sa Jess dostane do profesionálneho futbalového tímu. Bude však musieť pozbierať všetku silu a odvahu, aby všetkým ukázala že má na to aby si splnila svoj veľký sen.

 

8. Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day (Alexander a jeho naozaj veľmi zlý deň) 

No nie je nič horšie ako začať pekný deň zo žuvačkou vo vlasoch. Všetko sa chvíľami zhoršuje a Alexander už začína rozmýšľať či sa zlé veci stávajú len jemu. Vedzte, že každý má občas zlý deň, keď sa nič mu nič nedarí.

 

9. Begin Again

Každý z nás už zažil ten pocit, keď sa s niekým rozíde. Presne to teraz zaživa skladateľka Gretta. V bare sa náhodne stretne s Danom, ktorý je bývalý hudobný producent. Obráti však Grettin život naruby. Spoločne sa rozhodnú nahrať nezávislý album, i keď nemajú žiadne peniaze, ani hudobníkov, ba ani nástroje.

 

10. One Chance 

Dojímavý príbeh  obyčajnom britskom chlapíkovi. Jeho celoživotným snom je stať sa operným spevákom. Príbeh je o skúsenostiach so súťažou Británia má talent a o snoch. Nikdy neupustite od svojich snov a cieľov, nech to stojí, čo to stojí.

 

11. Wimbledon (Divoká karta)

Mladá hviezda amerického tenisu- to je Lizzie Petrovi sa naopak príliš nedarilo. Je to samotár, športovec, ktorý dúfa, že si ešte raz zahrá na turnaji vo Wimbledone. Lizzie a Peter žijú v odlišných svetoch, ale za pár týždňov v priebehu turnaja sa zblížia a zamilujú. Krásne pocity pomáhajú neúspešnému tenistovi vysporiadať sa so životnou prehrou v turnaji.

 

12. Goal!

Santiago Muneza je prisťahovalec z Mexika. Pracuje ako záhradník a sotva si zarobí na jedlo.  Santiago má však svoj veľký sen a obetoval by zaň čokoľvek. Sen stať sa profesionálnym futbalistom.  Z rozmaru osudu sa ocitne v Anglicku, kde má jedinečnú šancu ukázať všetkým, čo dokáže.

 

13. Last Chance Harvey

Harvey je rozvedený a roky stále ubiehajú. Žije šedivý a nudný život, v ktorom sa deň nelíši od toho predchádzajúceho. V jeden deň však stretáva ženu menom Kate, s ktorou cíti silné spojenie bez toho, aby ju vôbec poznal.

 

14. Love & Basketball

Monica a Quincy sa stretli ešte keď boli deti. Chodili spolu do školy, von a spoločne hrali basketbal. V priebehu rokov sa ich priateľstvo premenilo na skutočný pocit, ktorý ale život rozdelil. Quincy prejde na profesionálnu úroveň a na svoju priateľku zabúda. Po niekoľkých rokoch však dostanú novú šancu. Tento príbeh je o skutočnej a silnej láske medzi dvomi ľuďmi.

 

 

15. Salmon Fishing in the Yemen (Lososy v Jemene)

Arabský šejk sa pohráva s myšlienkou, ktorá je úplne absurdná. Chce v Jemene usporiadať preteky v love lososov. Pomáha mu v tom Evan McGregor a Emily Blunt. Tento film vás upúta tak maoc, že ho budete  pozerať od prvej sekundy až po záverečné titulky.

 

 

 

Tak čo vybrali ste si z našej ponuky? Určite nám do komentárov napíšte, ktorý film vás najviac zaujal. 😉

Zdroj: buzzfeed.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *