7 dôvodov, prečo spať nahí!

timthumb (1)

 

Štúdie ukázali, že len 10% ľudí spí úplne nahých. Prekvapuje vás to?! Možno ani netušíte, že nahota pri spánku ponúka mnohé pozitíva.

Aj keď sa vám to nemusí zdať príjemné, tu je 7 dôvodov, ktoré stoja za zváženie.

1. Ľudia, ktorí spávajú nahí majú lepšie vzťahy s partnerom. Kontakt pokožky s inou uvoľňuje oxytocín. Spánok bez pyžama, teda uvoľňuje hormón šťastia, pociťujeme menej stresu a znižuje sa nám krvný tlak.

2. Spánok „na adama“ znižuje riziko plesňových infekcií. Umožňuje všetkým oblastiam tela dýchať. Infekcie vznikajú v teplých a vlhkých podmienkach. Keď je pokožka suchá a svieža, riziko rozšírenia infekcií je zažehnané.

3. Budete mať zdravšie telo! Oblečenie počas noci drží vaše telo v nie príliš vhodnej teplote, čo zabraňuje uvoľňovaniu rastového hormónu. Ten regeneruje vaše telo.

4. Budete mať lepší sex. Keď si pomyslíte koľko oxytocínu prúdi v okolí a obaja ste už nahí…

5. Naše telá potrebujú počas noci schladiť, ak nemáme dostatočný spánok, zobúdzame sa s vysokou hladinou kortizolu a práve tieto vysoké hladiny spôsobujú veľkú chuť na jedlo, narúšajú náš spánok a spôsobujú väčšie brucho a nižšie libido.

6. Budete dlhšie mladí! Udržiavanie teploty okolo 22 stupňov Celzia povoľuje melatonínu a rastovému hormónu správne fungovať. Cítiť sa komfortne počas spánku je dôležité pre veľké množstvo ľudí, ale spánok v teplom prostredí zabraňuje prirodzenému ochladzovaciemu procesu vo vašom tele počas spánku.

7. Budete omnoho sebavedomejší! Keď spíte nahí, učíte sa byť viac spokojní so svojím telom. Ak sa s ním naučíte byť spokojní, budete šťastnejší. A ak strávite viac času pozeraním sa na svoje telo, budete chcieť vyzerať čo najlepšie.

Úžasné, však? Tak odhoďte pyžamá a užívajte si svoju nočnú slobodu. Budete sa cítiť lepšie, vyzerať lepšie a Vás vzťah s partnerom bude ako nikdy predtým.

 

Zdroj: elitedaily

Written by Pecka

Ahojte :) „Som maminka na materskej a mám dve krásne detičky. Tento projekt vznikol už dávno a znova sa idem doňho pustiť :) Popri tom vytváram grafiky na tričká, je ich možné zakúpiť na letriko.sk, bastard.cz, mojaprint.sk a fajntričko... Tvorbe sa venujem odmalička a baví ma hlavne vymýšľať a kresliť návrhy na tričká. Moje výtvory vám spríjemnia dník, rozveselia a ešte aj vyčaria úsmevík.“ PeckaArt

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *